En bouillon er en særlig type restauration, som opstod omkring slutningen af 1800-tallet som en protest mod, at dejlige spiseoplevelser kun var forbeholdt folk med mange penge.
Hele kongstanken for les bouillons de Paris var, at enhver skulle kunne spise som højborgeren uden at blive blanket af. God mad til billige priser i smukke lokaler blev mantraet – og gæsterne elskede det.
Det er præcis det grundprincip, vi har lånt fra Paris og gjort til vores.
Det føltes måske ikke helt som starten på en livslang kærlighed til Paris, da en ung Torben Klitbo i slutningen af 1990’erne stod i køkkenet flere etager under Le Lido på Champs-Élysées og skrællede løg 12 timer om dagen. Men ikke desto mindre blev det sådan – og mange af de restauranter og andre gastronomiske projekter, Klitbo siden har været med til at starte, har handlet om at få noget fransk stemning bragt herhjem gennem mad, måltider og oplevelser.
I første halvdel af 2023 boede Torben Klitbo igen i Paris – og her opstod også idéen til Bouillon. Velkommen til en lille bid af den franske hovedstad herhjemme.